Anmeldelse:Hjelp vi er russ!Markus og Robert er endelig ved målet. 12 års skolegang er nesten over og alt de har lært skal skylles bort med en russetid ingen har opplevd maken til. Problemet er bare at de befinner seg i Ødvåg, Norges aller minste og mest forblåste lille høl, og at penga de skulle feire for er søkk borte. På toppen av det hele har de en rektor som har satt seg fore å gjøre livet deres så surt som mulig, og en lokal lensmann som liker å bøtelegge folk nesten like godt som han liker jenter på 16 Utfordringen blir derfor å få fikset tidenes beste russefeiring uten noe cash. Og selvfølgelig å få pult.

Målet for Markus er Caroline. Den fineste dama på skolen. Hun er upraktisk nok litt opphengt i Kenneth - en fyr som er betraktelig rikere enn både Markus og Robert, siden han droppa ut av skolen for å bli snekker. Men det kan virke som Caroline er på gli. Kanskje det teller litt å ha noe i toppen likevel?

Sammen med Truls, Kjell Arne og Vigdis - eller Uglis som Kjell Arne kaller henne - graver de frem et vrak av en minibuss fra en forlatt låve, og med et lite økonomiske bidrag fra den kinesiske utvekslingsstudenten Yao Ming ser det også ut som de kan få den på veien. På veien til Nirvana: Landstreffet i Stavanger!

"Hjelp, vi er russ!" er en homage til ungdomsfilmen som for alvor gjorde seg gjeldende tidlig på 80-tallet. Tenk tilbake til John Hughes' klassiske scener fra filmer som "Skulk med stil" og "Breakfast Club", lett krydret med galskapen fra "Deltagjengen" og med kjønnsdriften fra "American Pie" og "Superbad". Rørt ut med noe underlig påvirkning fra "Napolen Dynamite" og "Hot Rod", og med masse kjærlighet til filmer som "Juno" og "Fast Times at Ridgemont High". Der har du denne filmen.

Det er underlig at ingen har laget en spillefilm om russen siden Edith Carlmar laget "Bedre enn sitt rykte" i 1955, noe produsentene bak "Tomme Tønner"-filmene og "Død Snø" også tenkte. Derfor var det på høy tid at noen satte i gang med det nå. Russetiden har forandret seg drastisk på 55 år. Samtidig er "Hjelp, vi er russ!" satt til et stykke Norge de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Et mindre sted man som ung gjerne ønsker seg vekk fra - i hvert fall om man ikke vet bedre. Denne filmen har funnet dette stedet rent praktisk i Sogn og Fjordane. Nærmere bestemt i Bremanger, en øykommune som har mindre enn 4000 fastboende. Nesten hele "Hjelp, vi er russ!" spilles inn her.

Det er tullete moro

En 5er!

3 kommentarer

BUUUUUUUUU!

15.apr.2011 kl.01:34

Uffda,jeg vet du har lyst til å leke filmanmelder, men dette er ikke yrke for deg.

Sucker Punch Floppet i usa og utlandet, og det med god grunn. Hver 22 kritiker sa ja til denne filmen. har 22% på rottentomatoes.. Skikkelig dårlig film. VISUELT JA, resten... Tomt eggeskal. Russefilmen har fått så ELENDIGE kritikere at det ikke går ann, selv om dette er norskprodusert, som er uvanlig.

Som sagt.. Dette er ikke en jobb for deg

ingemarkino

15.apr.2011 kl.13:22

Hei du !

Jeg har ikke en "kritisk sans" og bryr meg ikke noe om hva andre synes

Hvis du fortsetter med sånne slemme kommentarer vet du at jeg rapporter deg til bloggadminen for hver eneste kommentar går gjennom et IP-adresse felt

Hvis du ikke skjerper deg kan faktisk også politiet komme i kontakt

Angående Sucker Punch og Hjelp vi er russ!

Jeg har en publikumaktig stil

Sucker punch er et visuelt mesterverk og jeg hadde det så gøyt at selve traileren og posteren sier 6!

Jeg er tross alt russ i år så da var Hjelp vi er russ! en 5er pågrunn av følelsen å kjenne seg igjen i

Uansett så består IngemarKino av mange folk så ikke kritiser

Det er sikkert ikke en jobb for deg heller

By the way er ikke dette sånn der ekte kritikeropplegg dette er for underholdningens skyld

Mvh Admin

Camilla

16.apr.2011 kl.15:44

Herregud, hvis du skal drive å reklamere for bloggen din andre steder får du bare finne deg i kritikk. Politiet kommer ikke til å kaste bort tid på noen som skrev en sårende kommentar til deg.

Greit nok hvis du vil leke filmanmelder på en blogg, men hvis du attpåtil reklamerer for den på andre nettsteder må du bare forvente å få høre kritikk. Hvis du i det hele tatt vil bli tatt litt seriøst, noe jeg går ut ifra når du reklamerer for denne bloggen, bør du bli nøyere på rettskriving og punktum, og godta kritikk. Det er veldig barnslig og uproft og svare så stygt på en kommentar som var helt sann.

Enten lær deg å tåle kritikk eller GTFO.

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits