Anmeldelse:Paul Det er ikke lenge siden en talentfull brite reiste over dammen for å prøve seg på Hollywood-maskineriet. Duncan Jones (først kjent for sin sci-fi-film Moon) sin film Source Code var en annerledes Hollywood-opplevelse, samtidig var det tydelig å se hvordan den amerikanske filmbransjen hadde satt sine spor på det britiske regitalentet. Denne gangen er de aktuell med en science fiction-film ? hvordan har komedieduoen taklet det hele? ganske bra må jeg si!

Derfor gikk jeg inn i på pressevisningen av Paul med en sunn dose skepsis ? Simon Pegg og Nick Frost har skrevet manus til flere av mine favorittfilmer fra de siste 10 årene, inkludert zombiekomedien Shaun of the Dead (2004) og politifilmparodien Hot Fuzz (2007) sistnevnte som jeg ga terningkast 6

Graeme Willy (Pegg) og Clive Gollings (Frost) er på verdens nerdemekka, ComicCon. Den årlige messa i San Diego som omfavner alt av nerdekultur.

På veien hjem vil de oppsøke de mest kjente UFO-stedene i verden, inkludert Area 51The Black Mailbox og ikke minst Roswell i New Mexico. Gutta leier seg en bobil og legger ut på landeveien.

Før de vet ordet av det, får de oppleve nærkontakt av en ganske overraskende grad.

Nå er det på tide med en advarsel; om du ikke kjenner igjen navnene eller filmene jeg nå ramser opp er nok ikke denne filmen for deg.

Rogen ødelegger

Det eneste som rakker ned på sekseren er Seth Rogen som ikke passer til Paul han har mørk mannestemme når jeg hadde forventet frekk parodi på stemmene i Alien i tillegg er filmen litt amerikanisert når jeg ønsker meg litt mer britisk men det rakker ikke så mye ned på at Paul er en helt utrolig morsomm og stillig scifikomedie

Konklusjon

Sigourney Weaver (Alien) spiller sjefen for en hemmelig statelig byrå, Jason Bateman (Arrested Development)  spiller agenten som jager gutta og deres oppdagelse, Jeffrey Tambor (HellboyMuppets from Space) spiller en berømt sci-fi-forfatter, Jane Lynch (GleeThe 40 Year Old Virgin) spiller en hyggelig kafeeier, Seth Rogen (SuperbadKnocked UpThe Green Hornet), og mange fler. Selv Steven Spielberg og tegneserieartistene Ryan OttleyCory Walker og Robert Kirkman har såkalte ?cameo?-roller i filmen.

Rollelista vitner om skuespillere som sprer seg ut over hele det popkulturelle spennet ? og filmen er i likhet med dette stappet full av tullete, åpenbare, mystiske og skjulte referanser til alt som er å finne i popkulturen.

Er ikke dette ditt felt, er det lett å oppfatte filmen som dum og tullete. For de som føler de har et grep på referansene er filmen en lang hyllest til science fiction-filmer og tegneserier.

Derfor tok det ikke lang tid før jeg identifiserte meg med de to keitete hypernerdene; for nerd er jeg selv, i løpet av et par minutter var jeg med på eventyret. Aller mest koste jeg meg da filmen på ærbødigvis pekte på klassikere som Nærkontakt av tredje grad.

-Ingemar Gundersen og Rune Håkonsen-

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits