Krise for SV og for 2. gang Arbeiderpartiet-Hopp

Ok her er det som det sto i tv2 med bilder eller ikke vet ikke,by the way jeg er jævlig glad for at TV2 er solgt til Egmont!

På en lokal måling i Buskerud så SV nylig to-tallet, noe som ville gitt 3,0 dersom målingen blir regnet om til landsresultat. På gjennomsnittet av målingene i desember var SV klart minst av stotingspartiene.

På målingen som er laget for avisene Klassekampen og Nationen får SV 3,9 prosentpoeng og faller dermed under sperregrensen. Partiet får dermed ikke være med i kampen om de 19 utjevningsmandatene til Stortinget.

LES OGSÅ: Heikki nekter å gi opp kampen om å bli SV-leder

Arbeiderpartiet går tilbake 0,6 prosentpoeng til 32,8 prosent, mens Frp mister 2,4 prosentpoeng til 15,3. Høyre er imidlertid i vinden og øker med 2,7 prosentpoeng til 29,9 prosents oppslutning.

PARTIBAROMETERET: Her finner du alle tallene

For de øvrige partiene er det mindre endringer: Kristelig Folkeparti står uendret på 5,4 prosent, Senterpartiet øker med 0,2 prosentpoeng til 5 prosent, Venstre går fram 0,1 prosentpoeng til 5,4, Rødt legger på seg 0,3 prosentpoeng til 1,5.

Dersom denne målingen hadde vært resultatet av et stortingsvalg, ville de tre rødgrønne regjeringspartiene fått 68 plassert på Stortinget. Det er 18 færre enn de har i dag og ville gitt et klart borgerlig flertall.

LES OGSÅ: Slik ville Stortinget blitt om de eldre fikk bestemme

Men altså eeeeehhh....AP Er endelig større enn Høyre igjen bare les dette:

Her er mitt interjuv med Erna Solberg om de nye tallene ;-) (ironisk)

Mens Høyre-leder Erna Solberg kunne ta juleferie som leder av det største partiet, må hun på den første gallupen i 2012 igjen se seg slått av Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg.

- Jeg innrømmer at det er gøy å se noen meningsmålinger der vi er større enn Arbeiderpartiet, men det ville vært en historisk situasjon om vi ble det i fremtiden, sier Erna Solberg (H) til tv2.no.

Arbeiderpartiet går nemlig frem med 2,0 til 33,3 prosent. Bakgrunnstallene viser at det er unge kvinner og velgere som ikke hadde stemmerett i 2009 som er med å løfte Arbeiderpartiets oppslutning. Seks av ti Ap-velgere er nå kvinner og partiet er nå størst blant velgere under 60 år.

Halvparten av de unge kvinnene som er intervjuet sier at de vil stemme på Arbeiderpartiet. Tre av fire Arbeiderparti-velgere fra 2009 er lojale mot partiet, som mister litt færre velgere til høyresiden enn de gjorde i desember.

LES OGSÅ: Slik ville Stortinget blitt om de eldre fikk bestemme

Tror ikke toppen er nådd

Ingen andre partier har like lojale velgere som Høyre.  Til tross for at partiet går mest tilbake, svarer hele 91 prosent av Høyre-velgerne fra 2009 at de vil stemme på partiet igjen. Men Høyre henter denne gangen noen færre velgere fra de andre partiene og en betydelig lavere andel av velgerne som ikke stemte i 2009 enn i desember.

LES OGSÅ: Slik hadde Stortinget blitt om de unge fikk bestemme

- Jeg synes 28,6 fortsatt er et veldig godt resultat for Høyre. Når vi får så gode målinger som vi fikk rett før jul så er det ikke så rart at det skjer en liten justering, sier Solberg.

- Tror du 31,6 var toppen for Høyre?

- Nei det vil jeg ikke si, for vi kan godt oppleve å komme opp der igjen, det krever hardt arbeid og er lit avhengig av hva de andre partiene gjør, sier Solberg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

AUF-Ingemar

AUF-Ingemar

11, Bergen

AUFer Det forklarer det meste,tidligere filmblogger men blogger nå om Politikk

Kategorier

Arkiv

hits