Sorry,Siv men det beste som kunne skjedd er skjedd

For første gang på nesten 16 år er Frp under 10 prosent, mens Arbeiderpartiet fosser fram og igjen er landets største parti. På Aftenpostens og Respons' partibarometer går Frp ned 1,9 prosentpoeng og ender på rekordlave 9,8 prosent. Samtidig holder Høyre seg på topp med 31,5 prosent, selv om partiet denne gangen må tåle en tilbakegang på 1,8 prosentpoeng.


Arbeiderpartiet på sin side får en velkommen opptur og blir landets største parti med 36,1 prosent. Oppgangen er på hele 5,4 prosentpoeng.

Professor og valgforsker Bernt Aardal mener at Frp lekker både til Høyre og Arbeiderpartiet. Over 15 prosent av dem som i fjor stemte Frp, vil nå stemme Høyre, mens 8 prosent sier de vil stemme Ap.

For bare vel to år siden var Høyre og Frp omtrent jevnstore, begge med over 20 prosent. Men Frp fikk 41 mandater ved valget i 2009, mot Høyres 30.

Om det var valg i dag, ville styrkeforholdet mellom de to blitt dramatisk endret: Høyre ville gått fram til 54 mandater, mens Frp ville falt tilbake til 16.

For de øvrige partiene er det mindre dramatiske endringer.
Venstre taper 1,4 prosentpoeng og får 6 prosent, Sp går tilbake 0,4 prosentpoeng til 4,7 prosent, KrF mister 0,2 prosentpoeng og ender på 4,3 prosent, mens SV faller 0,5 prosentpoeng ned til 4 prosent.

Rødt på sin side øker med 0,7 prosentpoeng til 2,6 prosent, noe som kunne gitt to mandater på Stortinget.

Ok sorry Siv men dette er det beste jeg kunne lese

Her er hva folk i kommentarfeltet på dagbladet.no sier

Roand:hvor usikkre er folk når de går fra frp til ap, er jo ganske stor forskjell på de da.

bryr meg fint lite om de begge, er litt for ekstreme på hver sin side.

Sondrem:FRP er partiet for dobbeltmoralske uintelligente ignoranter.

Velgerne med en gjennomsnitts IQ på godt under 100 sier vell sitt.
Dag Sørås FRP - http://www.youtube.com/watch?v...

Arbeiderpartiet er det partiet som har bygd opp Norge til en staten vi ser idag. Staten som scorer helt i toppen på demokrati-indeksen, BNP pr. innbygger og HDI.
Det er partiet for folk flest.

Stemmer MDG selv fordi jeg synes AP har for lite fokus på enkelte områder..

Min favoritt kommer fra breeder1:Det var da ikke måte på optimisme da.. :) Hvordan skal Frp kunne ta over når de snart ikke har velgere?

Og "et parti for folk flest" er vel rent ut vås.

Kim Straumnes:Jeg er veldig fornøyd med at frp er under 10%. Jeg håper at nedgangen fortsetter og at partiet havner på sperregrensen. Ingenting hadde vært bedre enn om vi ble kvitt frp. Det hadde vært deilig å bli kvitt venstre i samme slengen, men sist jeg sjekket lå de heldigvis under sperregrensen.

EAA001:Flott, da kan vi fortsatt ha forskjellige meninger samtidig som vi trekker hverandre og andre opp.  I et demokrati skal vi ha det sånn.

Jeg har lagt inn kommentar selv og håper virkelig at Fremskrittspartiet synker langt ned og kommer under sperregrensen Jeg tror folk begynner å skjønne hva slags ufornuftig politikk de faktisk har! :)

God Lørdagskveld :) :)


Én kommentar

Erle

14.jan.2012 kl.18:16

så gøy du skriver om politikk!

Noen venner av meg har laget en utrolig bra sang som jeg har lagt ut på bloggen min, og vi hadde satt utrolig stor pris på en tilbakemeldig! :D På forhånd, tusen takk ! :)

Skriv en ny kommentar

AUF-Ingemar

AUF-Ingemar

11, Bergen

AUFer Det forklarer det meste,tidligere filmblogger men blogger nå om Politikk

Kategorier

Arkiv

hits