SV ramler under sperregrensen

SV får 3,7 prosents oppslutning ny måling. Hvis målingen var valg, ville ikke Audun Lysbakken ha kommet inn på Stortinget.

Med dette som valgresultat ville SV bare fått inn én representant på Stortinget, fra Oslo. Tilbakegangen fra februar er 1,1 prosentpoeng. Det viser marsmålingen fra TNS Gallup, utført for TV 2.

- Det viser at vi har en kjempejobb å gjøre. De verdiene vi slåss for, er minst like viktige i fremtiden som de har vært. Derfor må vi komme tilbake og gjenvinne velgernes tillit, sier nestleder Bård Vegar Solhjell.

Målingen er gjort før Audun Lysbakken trakk seg som statsråd mandag, men etter at han ble innstilt til vervet som ny leder. Til helgen ligger alt an til at Lysbakken blir valgt som Kristin Halvorsens arvtaker som partileder.

Arbeiderpartiet er klart størst på målingen. Partiet får økt sin oppslutning med 0,7 prosentpoeng til 36,5 prosent. Regjeringspartner Sp går tilbake 1,1 prosentpoeng til 5,5 prosent. Dermed ville de rødgrønne ikke fått flertall på Stortinget.

Dette er tallene for de andre partiene i målingen: Høyre 27,7 (+1,0), Fremskrittspartiet 12,3 (-2,2), Venstre 5,6 (+0,6), Kristelig Folkeparti 5,0 (+0,5), Rødt 1,3 (-0,2), Miljøpartiet De Grønne 0,9, Pensjonistpartiet 0,5, Kystpartiet 0,3 og andre partier og lister 0,5.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

AUF-Ingemar

AUF-Ingemar

11, Bergen

AUFer Det forklarer det meste,tidligere filmblogger men blogger nå om Politikk

Kategorier

Arkiv

hits